8/1/10

Ένας δρόμος ... ρεφενέ ... στο Κρυονέρι



Και ενώ στο Δ.Σ. Κρυονερίου, η περιπέτεια του κάδου απορριμμάτων με τα μυστηριώδη νυχτοπερπατήματα του συνεχίζεται, ένα άλλο γεγονός παγκόσμιας πρωτοτυπίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.


Μία ομάδα κατοίκων του μεγαλοχωρίου βελτίωσαν αναβαθμίζοντας έναν αγροτικό δρόμο με σκοπό να έχουν καλύτερη και ταχύτερη πρόσβαση στους χώρους δουλειάς των. Και επειδή το τοπικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση ο Δήμος κώφευε, πήραν την πρωτοβουλία, έβαλε ο καθένας τον οβολό που του αναλογούσε, προχώρησαν και έκαναν πράξη την επιθυμία τους.

Αυτό είναι το μεγαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα τέλη του 2009.

Και θέλουμε μετά να προχωρήσουμε στον Καποδίστρια ΙΙ, όταν ακόμα μετά από 10 χρόνια εφαρμογής του Καποδίστρια Ι, δεν είμαστε ικανοί να φτιάξουμε ένα αγροτικό δρομάκι!

Και σιγά μην ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολείται μόνον με έργα οδοποιίας «μεγάλου βεληνεκούς» που αυξάνουν και την εκλογική πελατεία!Ανεξάρτητα, αν και αυτές οι πολυδάπανες εργολαβίες με την ποιότητά τους, εντός ολίγου χρόνου, αποδεικνύουν το αντίθετο!

Το ενδιαφέρον και η αποτελεσματικότητα μιας Δημοτικής Αρχής δεν κρίνονται από τα μεγάλα και σπουδαία, κρίνονται από τα μικρά και καθημερινά, από τις μικρές καθημερινές ανάγκες των πολιτών, που λιγοστεύουν το «βογγητό» του καθημερινού μόχθου.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα μικρά και ασήμαντα αναδεικνύουν τους επιφανείς άνδρες και τις επιφανείς αρχές!

Το μόνο που απομένει στην Δημοτική Αρχή για να περισώσει κάποια στοιχεία αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας, είναι να επιστρέψει αυτόν τον οβολό σ’ όσους συνέβαλλαν!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.