22/1/10

Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια



Οι Έλληνες αγρότες έχουν δίκαιο που προβαίνουν σε κινητοποιήσεις όσον αφορά στο αίτημά τους για την αντιμετώπιση της μεγάλης αισχροκέρδειας στα αγροτικά προϊόντα, με θύματα τόσο τους ίδιους, όσο και τους Έλληνες καταναλωτές.


Αυτό δήλωσε ο κοινοτικός Επίτροπος κ. Χοακίμ Αλμούνια απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Χουντή, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιαίτερα έντονες διαφορές τιμών από το χωράφι μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ στα αγροτικά προϊόντα.

Οι όποιες μειώσεις τιμών αγροτικών προϊόντων, στην περίπτωση της Ελλάδας καθυστερούν πάνω από ένα χρόνο για να φθάσουν στο βαλάντιο του Έλληνα καταναλωτή, υπογράμμισε ο Επίτροπος, προσθέτοντας ότι πληθώρα μεσαζόντων και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, χωρίς διαφάνεια στη διαμόρφωση των τιμών, είναι οι ρίζες της κακοδαιμονίες στην περίπτωση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.