8/1/10

Τελεσίδικη Απόφαση: 300.000 ΕΥΡΩ θα πληρώσει ο Δήμος Σικυωνίων στους αδικοχαμένους



Ήταν μέρες Χριστουγέννων του 2000, όταν το απορριμματοφόρο του Δήμου Σικυωνίων , που παραμονές της μεγάλης γιορτής επέστρεφε στο Κιάτο αφού είχε επιτελέσει το «καθήκον του» δηλαδή την συγκομιδή των σκουπιδιών από τα Δ.Δ. της Τιτάνης, του Παραδεισίου, της Γονούσας και των Μοζικών.

Ένα στιγμιαίο «λάθος», ένα κακοσυντηρημένο όχημα με φθαρμένα ελαστικά, η ολισθηρότητα του δρόμου αρκούσαν για να μετακομίσουν στην γειτονιά των αγγέλων δύο νέοι άνθρωποι και να τραυματισθεί σοβαρά ο τρίτος και που τελικά επέζησε.

Βαριές οι ευθύνες εκείνων που έστειλαν στο δρομολόγιο του θανάτου τους άμοιρους συμπολίτες μας.

Περισσότερο βαριά η θλίψη και το πένθος που σκέπασε την πόλη, εκείνο το μεσημέρι της κρύας χειμωνιάτικής παραμονής των Χριστουγέννων.

Πέρασαν εννιά ολόκληρα χρόνια για να τελειώσει η δικαστική διαμάχη για την απόδοση των ευθυνών.

Πριν λίγες μέρες ¨καθαρογράφτηκε» η απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου, η οποία θεωρείται και τελεσίδικη.

Αθώος ο τότε και νυν Δήμαρχος Α. Τσουλούφας αθώος ο διευθυντής και προϊστάμενος των υπηρεσιών ένοχος ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Σιώκος.

Ποινή 21 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στο ποινικό μέρος της υπόθεσης και περίπου 300.000 Ευρώ ως αποζημίωση για τους νεκρούς, στο αστικό μέρος της υπόθεσης.

Το ποσόν αυτό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος Σικυωνίων στις οικογένειες των θανόντων!!!

Αν και πιστεύω ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεπανάληπτη και ανεκτίμητη, τουλάχιστον υπάρχει μία δικαίωση ηθική πρωτίστως, σ’ όλους όσους μέσα στον απερίγραπτο θρήνο τους πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια για να «τιμήσουν» τους νεκρούς τους.

Προφανώς δόλος και πρόθεση δεν υπήρξε.

Ανθρώπινες αδυναμίες και παραλείψεις και υπήρξαν και δεν αμφισβητούνται.

Ακόμα και διαδικασίες που δεν ακολουθήθηκαν όπως όφειλαν π.χ. μια ΕΔΕ για τον καταλογισμό συγκεκριμένων ευθυνών σε συγκεκριμένους ανθρώπους πριν η υπόθεση φθάσει στη Δικαιοσύνη.

Και δεν αποκλείεται η υπόθεση να μην έχει τελειώσει ακόμα για όσους συμμετείχαν στην παρακώληση και στην απονομή της Δικαιοσύνης!!!


Αναδημοσιέυση από το www.diogenis-press.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.