22/1/10

Ανοιχτά μυαλά και ανοιχτοί δρόμοι



Μας κούρασαν οι αγανακτισμένοι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό κομβικών σημείων του εθνικού οδικού δικτύου και στο κλείσιμο των συνόρων με τη Βουλγαρία. Όλοι αναγνωρίζουμε τις διαστάσεις των προβλημάτων στον αγροτικό τομέα. Περιγράφουμε αυτά τα προβλήματα εδώ και χρόνια, χωρίς να υπάρχει η αναγκαία ανταπόκριση από την εκάστοτε εξουσία αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους.


Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε το διαφαινόμενο αγροτικό αδιέξοδο είναι να αναζητήσουμε μια νέα στρατηγική, προσαρμοσμένη στους νέους κανόνες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στην προοπτική της παγκοσμιοποίησης. Τις λύσεις θα τις αναζητήσουμε με ανοιχτά μυαλά και ανοιχτούς δρόμους. Όσοι επιμένουν να διεκδικούν επιδοτήσεις παραδοσιακού τύπου έχουν χάσει την επαφή με την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Και όσοι προσπαθούν να εκβιάσουν την κοινωνία διαχειριζόμενοι το εθνικό οδικό δίκτυο σαν μοχλό πίεσης για την ικανοποίηση λογικών και παράλογων αιτημάτων θα μας βρουν απέναντί τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.