15/1/10

Επιχείρηση "ορθοπεταλιά"!



«Το 2010 θα κάνουμε... ορθοπεταλιά» δήλωσε με νόημα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών στη διακυβέρνηση του τόπου. Μάλιστα, αστειευόμενος πρόσθεσε ότι «αυτή τη φορά δεν θα πέσουμε, έχουμε μάθει», ενθυμούμενος προφανώς το ατύχημα που είχε με το ποδήλατο το Πάσχα του 2008.


Παράλληλα, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ηταν επίσης εμφανής η στήριξή του προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας: «Είναι ένας ισχυρός υπουργός Οικονομικών, επειδή είναι ικανός, αλλά και επειδή έχει τη στήριξή μου». Οσον αφορά την κριτική που ασκούν κάποια μέλη της κυβέρνησης για κάποιες πτυχές της πολιτικής που ακολουθείται, χαρακτήρισε «ζωντανή κουβέντα» τις διαφωνίες αυτές προσθέτοντας ότι στο στάδιο της διαβούλευσης πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. «Οταν όμως λαμβάνεται μια απόφαση όλοι μαζί την υπηρετούμε» σημείωσε με νόημα.

Μάλιστα, για τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στις θέσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή εκπροσωπείται από τον γραμματέα της Χρήστο Παπουτσή, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ρόλος της Βουλής πρέπει να είναι ελεγκτικός. «Δεν θέλουμε απλώς να βάζει τη σφραγίδα των αποφάσεων της κυβέρνησης, θέλουμε Βουλή ζωντανή» υπογράμμισε. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελικά «υπάρχουν λεφτά», όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, τόνισε ότι πλούτος παράγεται στη χώρα, αλλά πήγαινε σε λάθος κατεύθυνση.

Βέβαια, αναγνώρισε ότι υπάρχει η ανάγκη για έκτακτα εισπρακτικά μέτρα (π.χ. αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα και γονικές παροχές), αλλά το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι μια άλλη πολιτική που θα φέρει ανάπτυξη και όχι την ανάγκη για τη λήψη έκτακτων μέτρων και τα επόμενα χρόνια. Για το θέμα του ΦΠΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ότι θα τον αυξήσει, ούτε ο ίδιος έχει πάρει κάποια τέτοια εισήγηση από το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, πριν από τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωνε την απόσυρση της τροπολογίας για τις γονικές παροχές και τις αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα διευκρινίζοντας ότι το θέμα θα επανέλθει σε νέο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης του διευρυμένου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους βουλευτές για τα θέματα οικονομίας. «Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες και θα έχει αναδρομική ισχύ» όπως είπε με νόημα. Να θυμίσουμε ότι η επίμαχη τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα καμένα στην Αττική, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.