16/1/10

15χίλιαρα και στους Ολλανδούς αγρότες



Μετά την Γερμανία και την Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε και το αίτημα της Ολλανδίας για τη χορήγηση στους Ολλανδούς αγρότες εθνικών ήσσονος σημασίας (de minimis) εθνικών ενισχύσεων 15.000 ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση μέχρι τέλους του 2010. Συνολικά θα καταβληθούν 2,81 εκατ. ευρώ.


Έτσι η Ολλανδία έγινε το τρίτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκμεταλλεύεται την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διπλασιασμό του ποσού των de minimis ενισχύσεων, που μπορεί να καταβληθεί από τους κρατικούς προϋπολογισμούς στους αγρότες για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχαν την τελευταία διετία, λόγω κάμψης των τιμών των αγροτικών προϊόντων.

Πριν λίγες μέρες είχε εγκριθεί η χορήγηση εθνικών ενισχύσεων στους Γάλλους αγρότες, συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ, ενώ για τους Γερμανούς αγρότες το συνολικό ύψος των προς χορήγηση εθνικών ενισχύσεων ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.