22/1/10

«Ναι» με όρους για τον «Καλλικράτη»


Με συντριπτική πλειοψηφία υιοθετήθηκε από τους συνέδρους του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ ψήφισμα της Ένωσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης», που συμφωνεί με την προωθούμενη από την κυβέρνηση διοικητική μεταρρύθμιση.


Η ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στο διάλογο εφόσον τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως να έχουν αποδοθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου τα 331 εκατομμύρια ευρώ του 2009, να καταβληθεί η δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων των 214 εκατ. ευρώ και να υλοποιηθεί με πράξεις η υπόσχεση του υπ. Εσωτερικών ότι έως τότε θα έχει παρουσιαστεί ο χωροταξικός σχεδιασμός των νέων δήμων. Μεταξύ άλλων η ΚΕΔΚΕ ζητά αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών μαζί με τους αντίστοιχους πόρους, φορολογική αποκέντρωση, στελέχωση των ΟΤΑ και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.

«Δίνουμε πορτοκαλί και όχι κόκκινο ή πράσινο φως στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Ν. Κακλαμάνης, πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.