14/1/10

Συνέχεια πιέσεων στις τιμές του ελαιολάδου


Με το ενδιαφέρον του ιταλικού εμπορίου ελαιολάδου να εξακολουθεί να παραμένει μειωμένο για τα ελληνικά λάδια και τις προσφερόμενες τιμές παραγωγού να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα (δεν υπερβαίνουν τα 2,25 ευρώ το κιλό CIF στην Ιταλία), έκλεισε το 2009 η εγχώρια αγορά ελαιολάδου.

Τις τελευταίες ημέρες του περασμένου χρόνου οι τιμές παραγωγού στην ισπανική αγορά ελαιολάδου σημείωσαν και νέα μείωση διαμορφούμενες στα 2 ευρώ το κιλό (ex factory) για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, στα 1,90 – 1,95 ευρώ για τα παρθένα και το 1,85 ευρώ το κιλό για τους βιομηχανικούς άσους.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι προσφερόμενες τιμές CIF στην Ιταλία για τα ελληνικά βιομηχανικά ελαιόλαδα (λαμπάντε) oοξύτητας μέχρι 5 βαθμούς δεν υπερβαίνουν το 1,70 ευρώ το κιλό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην στέλνεις απλά ένα σχόλιο. Στείλε το email σου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση verycoco@live.com με το μήνυμα: Join to the Team - και γίνε και εσύ σήμερα μέλος της συντακτικής ομάδας του blog. Σε καλοσορίζουμε στο ανοικτό blog της πόλης μας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.